Stel, je hebt iemand leren kennen, maar diegene woont best wel ver weg. Ondanks de lange afstand krijg je hem of haar niet uit je hoofd. Je bent verliefd. Verliefd zijn is iets heel leuks, maar als je verliefd bent op iemand die aan de andere kant van het land woont, of misschien wel verder, kan dit soms lastig zijn. Toch is liefde op afstand niet onmogelijk. Hoe je dat succesvol aanpakt, lees je in de onderstaande tips.

Tip 1: Communiceer 

Omdat je elkaar vaak voor langere periodes niet ziet, is het belangrijk om in die periodes goed met elkaar te blijven communiceren. Gelukkig hoeven we tegenwoordig niet meer weken te wachten op een brief en kunnen we iemand elk moment bellen of appen. Het beste is om met je partner te bespreken wat voor jullie werkt. Willen jullie elkaar graag elk moment van de dag op de hoogte houden via de app of bellen jullie liever even in de avond?

Blijf elkaar vooral vertellen over de grote, maar ook die kleine dingen in jullie leven. Op die manier zal je zo min mogelijk het gevoel hebben dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn. Tot slot is het leuk om eens in de zoveel tijd op een speciale manier aan je partner te laten merken dat je aan hem of haar denkt. Stuur eens een leuke verrassing op via de post.

Tip 2: Maak tijd vrij voor elkaar

Net als in een “normale relatie” moet je tijd vrijmaken voor je partner. Tijd om elkaar te spreken, maar ook tijd om samen dingen te doen. Misschien denk je nu wel: “Samen dingen doen? Dit heet niet voor niets liefde op afstand.” Maar dat jullie elkaar niet in levenden lijve kunnen zien, betekent niet dat je niet samen dingen kunt ondernemen. Wees een beetje creatief. Door middel van videobellen kun je zoveel samen ondernemen. Denk aan samen een spelletje doen, koken en dineren en zelfs tegelijkertijd een stukje wandelen. En hoe fijn is het om de stem van je partner te horen en zijn of haar gezicht te zien. 

Tip 3: Probeer elkaar zo vaak mogelijk te zien 

Het kan soms een behoorlijke tijd duren voordat je elkaar weer ziet. En als je niet weet wanneer de volgende keer is dat je elkaar weer gaat zien, kan de relatie erg onzeker worden. Probeer daarom na thuiskomst, meteen een nieuwe datum te prikken. Zo heb je altijd iets om naar uit te kijken. Daarnaast zijn spontane verassingsbezoekjes natuurlijk fantastisch, dus probeer ook eens kijken wat daar mogelijk is. 

Tip 4: Ga problemen niet uit de weg 

Omdat je elkaar maar weinig ziet, kan het makkelijk zijn om onzekerheden in je relatie maar onder het tapijt te vegen. Echter is dit op lange termijn nadelig voor je relatie. Probeer altijd open te zijn over je gevoelens en spreek ze naar je partner uit. Let op! De beste manier is om dit wel face-to-face te doen en als het echt niet anders kan, om dan met elkaar te bellen of te videobellen. Via tekst kun je elkaar namelijk sneller verkeerd begrijpen. 

Tip 5: Versterk je liefde op afstand met een tastbare herinnering

Hoe cliché het misschien ook klinkt. Soms is geen enkel telefoongesprek de oplossing voor het gemis van je partner. Wat dan kan helpen, is om tastbare herinnering aan je partner te hebben. Denk hierbij aan zijn of haar parfum, een trui of een voorwerp zoals een mok. Op die manier kan het even voelen alsof je partner toch bij je is. 

Durf jij het aan om de liefde te vinden? Neem een kijkje op Rubensdating.com. Rubendating is een inclusief platform waar je je maatje met (liefde voor) een maatje meer kunt vinden. Waar wacht je nog op?

Gerelateerde artikelen:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *