Het moment is eindelijk daar. Na dagen chatten met die leuke single, gaan jullie eindelijk afspreken. Een paar dagen geleden was je nog vol enthousiasme, maar nu is er niets dat je liever wil dan heel hard wegrennen en nooit meer iets van je laten horen. Stel je toch eens voor dat hij je niet leuk vindt, of dat het gesprek stilvalt, of misschien zet je jezelf wel helemaal voor schut. Of, of, of… Je maakt jezelf helemaal zenuwachtig en de rampscenario’s voor die eerste date blijven maar door je hoofd heen gieren. 

Toch is dit alles vrij normaal. Maar liefst 82% van de singles geeft aan dat hun angstniveau voor een eerste date varieert van matig tot zeer hoog. Er zijn dus maar weinig singles die niet zenuwachtig zijn voor een eerste date.

Om jou te helpen, je zenuwen een beetje onder controle te krijgen, hebben wij de vijf beste tips op een rijtje gezet, zodat jij helemaal ontspannen en voorbereid die eerste date ingaat. 

Tip 1: Vermijd de traditionele date

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij het woord ‘date’ is de traditionele date. Die date dat je elkaar diep in de ogen aankijkt, zwijmelend bij het kaarslicht, in een knus restaurantje. Helaas gaat zo’n date vaak gepaard met hoge verwachtingen en daarbij nog meer zenuwen. Daarnaast bestaat het doemscenario uit een reeks interviewvragen, ongemakkelijke stiltes en geforceerd oogcontact. Daarom is het veel leuker en veel beter voor de zenuwen om op een actieve date te gaan. Denk hierbij aan een middagje schilderen, minigolfen of een kookles volgen. Doe iets wat je leuk vindt om te doen. Zo leer je elkaar op een veel relaxtere manier kennen.  

Tip 2: Zenuwachtig voor stiltes? Onnodig! 

Wat nou als er een stilte valt? Voor menig dater is dit een grote angst tijdens het daten. Je kan hier van tevoren best wel lang over in zitten. Echter is dit nergens voor nodig. Realiseer je dat stiltes kunnen vallen, omarm de stilte en maak er desnoods een luchtige opmerking over. Hierdoor wordt de stilte een stuk minder ongemakkelijk. Wat ook helpt is om tijdens zo’n stilte een leuk complimentje te geven en misschien geef je die stilte dan wel ineens een hele romantische wending. 

Tip 3: Ga zelfverzekerd op date 

Neem de tijd om je voor te bereiden op de date. Leg jezelf de avond van tevoren lekker in de watten zodat je je mentaal, maar ook fysiek op je best voelt. Daarnaast helpt het om een outfit aan te trekken waar je je ontspannen maar ook aantrekkelijk in voelt. Ga voor de spiegel staan en vertel jezelf waarom je zo leuk bent. Dit alles zorgt ervoor dat jij met een positief en zelfverzekerd gevoel naar die eerste date gaat.

Tip 4: Ademhalingsoefeningen tegen de zenuwen

Het klinkt misschien wel een beetje overdreven, maar het kan enorm helpen. Als we het ritme van onze ademhaling veranderen en bewust gaan ademhalen, geven we ons brein namelijk het signaal dat we ontspannen zijn. Dit activeert vervolgens het zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor onze rust. Een goede ademhalingsoefening voor het bedaren van de zenuwen is ‘vierkant ademen’. Adem vier tellen in, houd dit vier tellen vast, adem vier tellen uit en houd dit vervolgens ook vier tellen vast. Voor het beste resultaat kun je dit meerdere keren herhalen, totdat je weer ontspannen bent. 

Tip 5: Het is en blijft maar gewoon een date 

Het is maar een date, geen sollicitatiegesprek, geen auditie voor een huwelijk, maar gewoon een eerste afspraakje. Als het wel een succes is, is dat geweldig. En als dat niet zo is, zwemmen er nog genoeg vissen in de zee. Leg niet te veel druk op jezelf. Want uiteindelijk is dit gewoon een manier om elkaar te leren kennen.

Met deze vijf tips ben jij uitstekend voorbereid voor je eerste date. Niks meer om je zorgen over te maken. Geniet en vergeet niet: een beetje zenuwachtig zijn voor een date is oké!

En heb je er nu juist zin in gekregen? Dat is dan helemaal mooi! Kijk snel op Rubensdating.com en wie weet vind jij daar wel een leuke date.

Gerelateerde artikelen:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *