Je bent al een paar weken actief op online dating platforms, maar zonder het succes waar je op had gehoopt. Ondanks dat je een paar gesprekken hebt gehad, kwam er toch keer op keer een einde aan en mondden ze niet uit in een date. Wat ook iets te vaak voor kwam, is dat die aantrekkelijke single, na twee berichtjes niet meer reageerde of misschien wel helemaal nooit op jouw berichten heeft geantwoord. Om beter te worden in online flirten, want dat is soms een heel vak op zich, zijn er paar do’s en don’ts waar jij rekening mee kunt houden. Met behulp van deze do’s en don’ts, ben je binnen no-time een pro in online flirten. En laten die nu net toevallig hieronder zijn uitgewerkt. 

Don’t: Begin een gesprek met “hey”

Begin nooit, maar dan ook nooit, een gesprek met alleen “hey”. Het eerste berichtje, oftewel de eerste indruk, zet de toon voor hoe de rest van jullie gesprek gaat verlopen. Door zoiets simpels te sturen als “hey”, laat je het lijken alsof je geen interesse hebt. Met zo’n berichtje trigger je die single niet genoeg om te reageren en zal een reactie vaak dan ook uitblijven. 

Do: Toon vanaf het eerste berichtje interesse 

Maar wat moet je dan wel doen? In plaats van dat je een simpele “hey” stuurt, probeer te laten zien dat je geïnteresseerd bent. Laat merken dat je meer over hem of haar wilt weten. Kijk eens goed naar zijn of haar datingsprofiel. Wat valt je op? Is het iets aan de foto’s? Wat vind je interessant aan de beschrijving? Wat trekt je aan, in die leuke single? Misschien zijn het wel die mooie ogen, die leuke kledingstijl, die gedeelde hobby of dat grappige feitje. Vertel diegene wat je zo interessant vindt aan hem of haar en stel een leuke gerelateerde vraag. Zeker weten dat je een reactie krijgt. En als je een reactie hebt gekregen, betekent dit zeker niet dat jij nu moet stoppen met interesse tonen. Want de makkelijkste, maar meest efficiënte manier van online flirten, is het tonen van interesse. 

Don’t: Online flirten door middel van seksueel getinte berichten 

Deze don’t geldt vooral voor de mannen, maar vrouwen kunnen er af en toe ook wel wat van. Te snel seksueel getinte berichten sturen, kan er namelijk voor zorgen dat je die leuke single juist afschrikt in plaats van dat je hem of haar aantrekt. Als jullie al iets langer aan het chatten zijn en je voelt beiden aan dat jullie er klaar voor zijn, om op die manier met elkaar te communiceren, ligt dat natuurlijk alweer anders. 

Do: Online flirten door middel van kleine gebaren 

Wat wel heel leuk kan zijn, is om af en toe subtiel met je gesprekspartner te flirten. Dat houdt een chatgesprek namelijk interessant en spannend. Daarnaast zorgt deze manier van flirten ervoor dat je gesprekspartner weet, dat jij hem of haar leuk vindt, zonder dat je het er dik bovenop legt. Dit kan door middel van een flirterig grapje, een leuke smiley, of een subtiel complimentje. 

Don’t: Twijfel aan jezelf 

Omdat er al een paar keer niet is gereageerd op je berichten, begin je aan jezelf te twijfelen. Je gaat langer nadenken over wat je moet sturen en bent bang dat diegene een bepaalde opmerking niet kan waarderen. Maar je moet niet vergeten, dat die single jou moet willen daten om wie jij bent. Uiteindelijk ben je het leukst als je jezelf bent. En zeg nou zelf, jij wordt er zelf natuurlijk ook niet gelukkig van om jezelf altijd maar anders voor te moeten doen.

Do: Blijf jezelf 

Tijdens het online flirten is er niets aantrekkelijker dan iemand die zichzelf is. Je gesprekspartner merkt het, als jij op je gemak bent en dat zal de sfeer van het gesprek beïnvloeden. Het belangrijkst om te onthouden is, dat flirten leuk hoort te zijn. Flirten draait om het hebben van plezier en op een speelse manier te ontdekken of iemand bij je past. Dus twijfel niet om die flauwe grap te maken, of dat gekke feitje over jezelf te vertellen. Want op die manier kan de ander ook ongegeneerd zichzelf zijn en leren jullie elkaar het beste kennen.  

Heb jij dit artikel gelezen en wil je graag al jouw online flirt-technieken in de strijd gooien? Meld je dan aan op Rubensdating, een inclusief platform waar iedereen juist zichzelf kan zijn. Na het lezen van dit artikel, heb jij online flirten namelijk helemaal onder controle en is er niets wat je ervan weerhoudt, om dat in de praktijk uit te voeren. Dus aarzel niet en meld je nu aan bij Rubensdating.com!

Gerelateerde artikelen:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *