Zelfwaardering is simpelweg; Love yourself just the way you are. Door zelfwaardering kan je meer bereiken dan je voor ogen hebt. Je hoeft je niet te verantwoorden aan iemand anders, want jij bent de baas over je eigen lichaam. Zelfwaardering staat in deze blog centraal. Be you, be awesome.

Waarom is zelfwaardering belangrijk

Een lage zelfwaardering kan voor veel mensen voor intense emotionele pijn zorgen. Je kunt het zien als een psychische wond. Bij een gebrek aan zelfwaardering zal je lichaam je in bescherming nemen. Dit doet hij door bepaalde situaties uit de weg te gaan. Niet omdat je het wilt, maar om te voorkomen dat je nog meer pijn lijdt. Denk hierbij aan dat je sociale contacten uit de weg gaat of dat je geen risico’s durft te nemen. Dit is natuurlijk nooit fijn en dat gun je niemand. Wanneer je een hogere zelfwaardering hebt, dan zul je zien dat je dingen op je eigen manier doet en het niet uitmaakt wat anderen daarover denken. Ja, natuurlijk vraag je wel eens om een mening, maar uiteindelijk gaat het erom wat jij belangrijk vindt. Een hoge zelfwaardering is de basis waaruit je makkelijk leuke nieuwe contacten legt. Er is niemand in de wereld die jou op dat moment kan kwetsen. Zelfwaardering geeft je rust, vertrouwen, blijdschap en je durft weer risico’s te nemen. Om dit te bereiken, nemen we je graag mee in 3 manieren hoe je je zelfwaardering een boost kunt geven.

Zelfacceptatie

Één van de meest voor de hand liggende tips is: Waardeer je zelf, waardeer je sterke maar vooral je zwakke punten. Wat maakt jou het nou uit als je iets niet kan. Je kan vast iets anders veel beter. Door zelfacceptatie toe te passen maak je de weg open voor verdere ontwikkeling. Zelfacceptatie is één van de bouwstenen voor persoonlijke groei. Zelf acceptatie gaat niet alleen om het innerlijk, maar ook om het uiterlijk. Door van jezelf te houden zal niet alleen je zelfwaardering stijgen, maar ook je zelfverzekerdheid. Kijk in de spiegel en denk; Hey, knapperd! Laten we er vandaag wat moois van maken. Door jezelf te accepteren, kan je verder dan ooit komen. Omarm je sterke punten, maar belangrijker nog, weet ook wat je niet kunt en probeer ook van dat stukje te houden; niemand kan alles perfect. Hierdoor sta je nog steviger in je schoenen en dit straal je dan ook naar anderen uit. Dus zie iets wat je niet kan of bent niet als negatief, maar een reden waarom jij juist uniek bent.

Neem een momentje voor jezelf

Een van de belangrijkste dingen die je kan doen, is om te leren momentjes voor jezelf te pakken. Door dit te doen, zul je leren negatieve emoties los te laten, gedachten en gevoelens aan de kant te zetten en leer je tot rust te komen. Dit momentje kan ervoor zorgen dat jij als persoon minder chaotisch wordt, minder stress ervaar, maar nog wel belangrijker; hierdoor de beste versie van jezelf kan zijn. Door een momentje voor jezelf te nemen, leer je van de dingen te houden, waarvan je eerst misschien dacht, dat die er niet toe deden. Sta elke dag stil bij het feit over hoe je je voelt. Door hier bewust aan te denken, door dat momentje voor jezelf, zul je merken dat je goed leert analyseren waarom je je zo voelt. Of dit nou een goed of een slecht gevoel is. Door hierover na te denken, kom je vaak snel tot de conclusie dat de dingen die je je in je hoofd haalt, vaak niet waar zijn en er niet toe doen. Gedachten zijn geen feiten. Geloof niet alles wat je jezelf vertelt. Door deze bewustwording zal je zelfwaardering stijgen, want je neemt daadwerkelijk de tijd om jezelf van deze gedachten af te helpen.

Partner

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar zoek iemand die jouw dat ‘WOW!’ gevoel geeft. Iemand die het beste uit je naar boven haalt en je waardeert hoe je bent. Of dit nou liefde of vriendschap is dat maakt niet uit. Deze vorm van waardering is het krachtigst, want zo iemand kan je laten zien dat je gewoon van jezelf moet houden en niet moet denken wat andere van je vinden. Zoek iemand die tijd in je wil investeren. Omring jezelf dus met mensen die jou de beste versie van jezelf laten zijn, mensen die je waarderen, motiveren en positief inspireren. Door dit te doen zal je zelfwaardering exponentieel groeien. Dus ga de connectie niet uit de weg. Een sprong in het diepe is eng, maar een sprong met zelfvertrouwen en zelfwaardering zal uiteindelijk alleen maar meer goeds opleveren. Beloofd.

Tot slot

Ben jij nou toe aan de volgende stap en wil je een ware connectie vinden met iemand? Klik dan hier en meld je aan op Rubensdating.

Gerelateerde artikelen:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *